sobota 2. listopadu 2013

Pikantní chilli salát

Na přání kamarádky přidávám recept na ostrou chilli čalamádu. Recept je variabilní. Protože se nám letos urodilo hodně patizonů, neváhala jsem, a přidala do čalamády i je. Zrovna tak i poměr jednotlivých druhů zeleniny je čistě na nás. Buď podle možností, co máme zrovna k dispozici, nebo podle chuti každého. Jen ty chilli jsou nutné pro to, aby byl salát pikantní.



Lák:
2.1 l vody
0.5 l octa
16 dkg cukru
8 dkg soli
5 ks bobkového listu
5 ks kuliček nového koření
5 ks hřebíčku
10 tabletek sacharinu

Vše dáme do hrnce a necháme projít varem.

Suroviny:
chilli papričky
salátová okurka
klasická sladká paprika
cibule
mrkev
kysané sterilované zelí z Lidlu


Vše očistíme a nakrájíme, nastroucháme, nasekáme(jak se komu chce) a promícháme dohromady. Naplníme do čistých sklenic, zalijeme lákem a 10-20 minut zavaříme. Dle toho, jak měkkou zeleninu chceme. K jídlu je téměř okamžitě, samozřejmě je lepší, pokud se stihne pár dní uležet.


Originál recept na  http://www.chilli-forum.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat