pondělí 25. listopadu 2013

Falešné perníčky


Nastalo nám dlouhé období, kdy se brzy stmívá a tak se děti více drží doma. A doma je nutné  je zabavit. Jinak zlobí,  jsou otravné a stejně tak nic neuděláte. Jednou z možností je pustit se do zdobení perníčků. A je už jedno, jestli jen tak, nebo je použijete jako ozdobu na stromek. Výhodou dnešního receptu je, že nepotřebujete troubu ani vajíčko.


Co potřebujete je zbytek korku, respektive korkové desky cca 2 mm silné. Ať už je to zbytek z podlahy, nebo nepotřebné prostírání. Dále vykrajovátka na cukroví, ale klidně i ty, co mají děti u plastelíny. Další nezbytnosti jsou okenní barvy a kontury, tzv. slupovačky. Dál už stačí jen nůžky, nějaká ta pastelka nebo fixa a kousek stužky.

Na rubovou stranu korku obkreslíme tvar zvoleného vykrajovátka a ostrými nůžkami vystřihneme. Musíme počítat s tím, že se korek může drobit, proto vybíráme tvary spíše  jednodušší.

A nyní stačí vzít do ruky konturu a začít korek zdobit. Výhodou je, že kontura je skutečně hustá a neroztéká se, nemusíme 3 krát zahušťovat polevu, než je to to správné ořechové.

Chceme-li mít perníčky vybarvené, použijeme barvy, které se zase hezky roztečou po ploše korku. Naše perníčky necháme pár hodin zaschnout a přiděláme jim kousek stužky na pověšení.

Jedinou nevýhodou je, že jíst se opravdu nedají.




Žádné komentáře:

Okomentovat