pátek 15. listopadu 2013

Čarování s korálky - nářadí a pomůcky

Že je té teorie už příliš a pořád žádný výrobek? Máte pravdu. Tak já to dnes vezmu hopem, seznámím vás jen s těmi nejdůležitějšími věcmi, které vám doma nesmí chybět.


Při většině tvořících technik potřebujeme nůžky, výjimka není ani zde. Doporučuji malé, ale pořádně ostré, aby stačil jeden šmik i na pevnější voskové nebo saténové šňůrky.

Kleště. Tak těch je potřeba hned několik:
Štípačky. Pro začátek stačí si půjčit ty manželovy. Časem sami zjistíte, jaký tvar čelisti vám bude nejvíc vyhovovat. Na práci s paměťovým drátem je potřeba štípaček pevnějších, drát je opravdu hodně tvrdý a malé štípačky by brzo přišly k úhoně. 
Další kleště, po kterých se podívejte, jsou s kulatými čelistmi. Dbejte na to, aby dobře padly do ruky a měly dokonale přiléhavé čelisti. Koupila jsem si jedny obyčejné náhradní v hobby marketu a jsou celkem na nic, čelisti uhýbají a práce s nimi jde hodně špatně. 
Poslední kleště v řadě, bez kterých se nutně neobejdete jsou kleště s plochými čelistmi. Používají se při práci s drátem a při připevňování zapínání, zamačkávacího rokailu, kaloty... Vnitřní plošky musí být pečlivě hladce vybroušeny, žádné vroubky! 

U některých technik se využijí i jehly. Ty na korálky jsou delší a především tenčí, než ty na šití. Přesto některý hodně drobný rokail nedostanete ani do takových. 
A když si k tomu všemu pořídíte ještě pinzetu, budete už lepší než já. Pořád jsem neměla čas si ji koupit.
A to pro samotný začátek opravdu stačí, ten zbytek už jsou bonusovky, když vás to skutečně chytne a nebudete vědět, co s penězi. 

Žádné komentáře:

Okomentovat