neděle 20. října 2013

Čarování s korálky


Po letech korálkování vám můžu říct, že jak jednou vemete do ruky to malé nic, stane se z vás závislák. Mohla bych vás sice přesvědčovat o tom, že je to droga neškodná, ale nalejme si hned od počátku čistého vína. V okamžiku, kdy jí propadnete, zatíží váš rodinný rozpočet. On sice balíček korálků vyjde na pár korun, takže vás výroba jednoho náramku nezruinuje, ale v okamžiku, kdy si budete chtít pořídit zásoby, to pak už s nějakou tou stovkou navíc počítejte.

Jestli jste si myslela, že do teď skvěle vidíte, věřte, že po čase se brýlím nevyhnete, neb ty malé potvůrky se budou snažit před vámi schovat kam se dá. Zanedbatelné nebudou ani výdaje za psychiatra, až se budete vztekat nad návodem spletitého náhrdelníku, kterým musíte za každou cenu oslnit své závistivé sousedky. Vaše manželství bude v ohrožení, pokud si muž nezačne chystat večeře sám. Vy už budete vědět, že se čas dá strávit příjemněji, než jen u sporáku a servírované korálky na talíři muži nebudou chutnat věčně.

Ale všechny tyto nedostatky vyváží pocit uspokojení, když se vám dílo podaří. Radostná euforie, že to byly právě vaše ruce, které dokázaly stvořit něco jedinečného. Korálky jsou úžasně variabilní, použitelné na tolik způsobů, že dosti pochybuji o tom, že se mi kdy podaří vyzkoušet všechny techniky. Nemusíte z nich mít jen šperky, ale i součásti oděvu, bytové dekorace...potěšíte s nimi tříletou dceru stejně jak sedmdesátiletou babičku. Prostě korálky jsou jedinečné!

Malinko se vám pokusím přiblížit krásu tohoto koníčku a budu doufat, že třeba i někoho inspiruji nebo rovnou nakazím. Děkovných dopisů od vašich manželů mi pak netřeba.

Na tomto místě byl seznam korálkových shopů...ale je to už dávno, mnohé se od těch dob změnilo. Dnes už v každém městě najdete místo, kde koupíte alespoń základní korálkový sortiment a za pomoci Pana Googla si ten zbytek snadno najdete. Ano, život je hledání!

Žádné komentáře:

Okomentovat