úterý 14. ledna 2014

Zimní postavičky z květináčů


Sněhu je  tuto zimu stále nějak nedostatek a tak to ani děti venku nebaví. Je potřeba je o to víc zabavit doma. Dekorace z květináčů jsou rychlé, pro děti zábavné a ještě zpříjemní atmosféru dětského pokoje nebo třeba předsíně. Starší děti zvládnou výrobu samy, mladším pomůžeme s lepením, aby se nepopálily.

Sněhulák

Potřebujeme:
květináč o průměru 9-10 cm
květináč o průměru 4 cm
květináč o průměru 2 cm
polystyrenovou kouli 8 cm
2 polystyrenové koule 3 cm
bílou, černou a červenou akrylovou barvu
kousek plsti
tavnou pistoli
Největší květináč natřeme bílou barvou, menší černou a nejmenší červenou. Na bílý květináč nalepíme velkou kouli, na vrcholek přilepíme černý květináček ? místo hrnce, ze předu koule přilepíme červený květináček na místo mrkve. Po stranách bílého květináče přilepíme malé kouličky jako ruky. Černou barvou domalujeme detaily obličeje a knoflíky. Ustřihneme proužek plsti asi 2 cm široký, po krajích nastříháme třásně a sněhulákovi přilepíme šálu kolem krku.


Andílek

Potřebujeme:
květináč o průměru 9 ? 10 cm
2 květináčky o průměru 3 cm
4 květináčky o průměru 2 cm
polystyrenovou kouli 8 cm
akrylové barvy růžovou, hnědou a černou
kroucenou šňůru
drát 0,8 mm a 0,3 mm
bílé a růžové korálky
vlnu, kokosové vlákno nebo lýko na vlásky
kousek alobalu
tavná pistolka

Nejprve si natřeme květináčky, 4 nejmenší a největší růžovou barvou, 2 třícentimetrové barvou hnědou. Doporučuji pro dobré krytí natřít alespoň dvakrát. Než nám zaschne barva, z tvrdšího drátu si vytvarujeme jednoduchá křídla, která omotáme tenším drátkem s korálky.

Připravíme si ruky a nohy andílka. Na jeden konec kroucené šňůry uděláme uzlík a navlečeme dva nejmenší květináčky vložené do sebe tak, aby byl uzlík schovaný ve vnitř květináčku. To samé, jen opačně( nejprve navlečeme, potom děláme uzlík) uděláme i na druhém konci provázku. Hnědé květináčky navlečeme každý na samostatnou šňůru a opět zauzlíkujeme.

Nahřejeme tavnou pistolku. Květináč otočíme dnem vzhůru a přilepíme středem šňůrku s ručkami, a polystyrenovou kouli. Zespodu květináčku přilepíme šňůrky od noh. Andílkovi domalujeme oči, pusu, nos, přilepíme vlásky, do středu čela přilepíme hvězdičku z alobalu, stejně tak hvězdičky přilepíme na šatičky. Na závěr přilepíme zezadu křídla.






Žádné komentáře:

Okomentovat