Nutellu či jiné lískooříškové krémy kupuji velice zřídka, většinou tak 2x do roka a to pak samozřejmě ani u nás dlouho nevydrží. V rámci experimentování, co se dá vyrobit doma jsem se pustila do vlastní pochoutky. Nemaje lískových oříšků, vnikl
Mandlovo-kakaový krém
Asi dvě hrsti mandlí jsem co nejjemněji rozmixovala, přidala lžíci moučkového cukru, špetku soli, dvě lžíce kakaa a tři lžíce rozpuštěného kokosového oleje. Mandle budou pravděpodobně obsahovat méně tuku než lískové oříšky, směs byla sypká. Pro spojení jsem přidala tři lžíce domácího salka a stále mixovala. Chuť byla dobrá, ale konzistence stále příliš hustá, rozhodně by pomazánka nešla na pečivo lehce mazat. Nakonec jsem se tedy rozhodla přidat několik lžic převařené vody. Ano, tím sice zkrátím dobu trvanlivosti, ale je stejně směšné si myslet, že pomazánka přežila víc než jen pár dní, proto mě to netrápí.
Doma vyrobená"nutela" bude poněkud hrubší, než ta kupovaná, na druhou stranu cítíte chuť všech surovin a přesně víte, z čeho se vlastně skládá.
Žádné komentáře:
Okomentovat