úterý 27. ledna 2015

Čokoládový řez s mátou

Čokoláda a máta patří tak nějak k sobě. Zatímco čokoládu mají v obchodě vždy, tak máta se na zahradě v lednu hledá dost špatně. No nevadí, od toho jsou letní zásoby.
 Na těsto smícháme 150 g hladké mouky, dvě lžíce kakaového prášku, lžičku prášku do pečiva a špetku soli. Asi 80 g másla zapracujeme do těsta, to bude připomínat drobenku. 1 větší vajíčko lehce ušleháme s 80 ml vody a vmícháme k těstu. Směs nalijeme do vymazané formy o rozměrech 20 x 20 cm a dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 15 - 20 minut, dokud není těsto pevné na dotek. Necháme ve formě vychladnout a připravíme si náplň. 250 g moučkového cukru utřeme se dvěma lžícemi mátového sirupu(nebo likéru, případně odvaru), můžeme přidat kapku zeleného potravinářského barviva a vmícháme takové množství mléka, abychom vytvořili krémovou směs. Natřeme na upečený základ. Na čokoládovou polevu rozpustíme 150 g hořké čokolády a 80 g másla a nalijeme na mátovou vrstvu. Necháme ztuhnout, nakrájíme na řezy a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat